blog

49 jr in 2019 = 50 jr in 2020 ‘Help’ of toch niet?

De klok tikt de laatste dagen van het jaar 2019 weg, in 2020 wordt ik een halve eeuw oud. WAT!!

Je kent het wel: Jaren zeg of roep je: ‘Volgend jaar ga ik…’ 0f: ‘Als ik ouder ben dan…’. Vul maar in, je wilt rijk worden, of iets heel anders doen met je leven, andere dromen verwezenlijken, iets doen wat je echt leuk vind.

Maar in de praktijk komt het er vaak niet van. Hoe komt het toch dat mensen als kuddedieren een bepaald ritme aannemen? veel mensen durven dit niet te doorbreken. Waarschijnlijk is het gewoon de zekerheid die je hebt met een vast patroon, alles voelt veilig en vertrouwd, je weet gewoon waaraan en waaraf. Het is natuurlijk ook niet gek, al vanaf de schoolbanken wordt je klaargestoomd om een bepaalde richting te kiezen, ook al heb je nog geen flauw idee wat je later wilt gaan doen. Jongeren kiezen dan vaak als een kip zonder kop een richting, waarom? Omdat vrienden dat ook doen? Omdat je voor een bepaald vak een voldoende staat?


Tik tok, tik tok… Met de aanloop naar komend jaar laat ik hierover mijn gedachten gaan, het flitst door mijn hoofd: 2020 word ik 50 ‘Help’ of toch niet?

Ik heb een geweldig en fijn leven. Ik ben gezond, heb de liefste man ter wereld, heb drie prachtige kinderen en een lieve schoonzoon. En wat heb ik al ontzettend veel gedaan, alles aangegrepen dat op mijn pad kwam. Zo heb ik een heerlijke tijd in de zaak van mijn ouders gehad, nog een paar jaar eigen horeca ondernemer geweest. Mijn diploma gehaald als schoonheidsspecialiste. In totaal 15 jaar een eigen salon gehad met lieve interessante klanten. Samen met mijn man begonnen als ondernemer van een keuken en badkamerzaak. Altijd interesse en connectie gehad met styling en interieur, vandaar een opleiding gedaan als interieurstylist. Leuke projectjes gedaan en stylist in onze eigen showroom. Een aantal jaren geleden kwam mijn passie voor schrijven naar boven, vervolgens volgde ik diversen schrijfcursussen, deed en doe nog steeds mee aan verschillende schrijfwedstrijden om schrijfervaringen op te doen. En kwam een oude liefde van vroeger weer in mijn leven: ‘Schilderen’. Afgelopen jaar dacht ik: Waarom niet, mijn leven is leuk omdat ik dingen doe die ik leuk en fijn vind. Schrijfster en kunstenares zijn is wat ik wil en waar ik met heel mijn hart en ziel achter sta. Ik ga er gewoon voor. Momenteel volg ik een opleiding kunstgeschiedenis. Voor komend  jaar staan er een aantal leuke activiteiten op de agenda, zoals een expositie van een aantal werken bij de  huisartsenpost ik wil deelnemen aan de kunstrouten.  En er hangt een werk van mij bij To Daze concept store in  Geertruidenberg. De bundel kort en prachtig 2 is uitgekomen waar vier verhaaltjes van mij instaan. deze is  verkrijgbaar bij To Daze en te bestellen bij bol.com echt alleen maar leuke dingen!
2020 word ik 50 (=het nieuwe 40) en ik doe gewoon waar ik blij van word.

50 + 50 = een Eeuw! (het nieuwe 80) daar gaan we voor! 😉

@lucia-bartelsPocket
Geen Comment
Previous Post
27th december 2019

Geen Comment

Leave a Reply

Related Posts