afvallen afvallen met Slinc. blog

Afvallen met Slinc. week 2

Slinc. Fase 1

Afvallen met Slinc. week 2

Afvallen met Slinc. week 2 | Week 1 verging ons goed, we overwonnen wat uitdagingen en werden beloond met mooie resultaten. Op naar week 2, qua voeding veranderd hier nog niks, we moeten gewoon op dezelfde voet verder! Easy toch?

Easy ja, maar dan moeten er geen andere planningen op de agenda staan. Marc zit namelijk bij een kookclub, super leuk en gezellig. Een groepje mannen koken om de 5 á 6 weken, en wij de vrouwen mogen komen eten. En ja …we proosten dan ook een paar wijntjes weg😁

Uitdaging

En laat deze kookavond nu net zijn op de maandagavond, de start van onze tweede week Slinc. zijn. 😐 Maar wij laten ons natuurlijk niet kisten, we gingen de uitdaging gewoon aan, en hielden ons aan ons patroon. Geen alcohol en geen suikers. Nou en dat verliep goed! De eigenaar van de locatie had speciaal voor mij een mooi glas water gemaakt (Gin tonic glas met citroentje en een mooi rollend spa’tje blauw) Dat drinkt dan toch net wat gezelliger weg.

Slinc. heeft ook speciaal voor Fase 1 een kookboekje ontwikkeld vol met mooie gerechtjes. Deze week had ik er een drietal gerechtjes uit klaar gemaakt. En geloof me …Echt heel lekker! Dinsdag aten we de Frittata met zalm, donderdag dit is echt een aanrader: Broccoli stamppot met hamblokjes en vrijdag een gezonde Foe yong hai. De rest van het gezin eet gewoon met ons mee en vinden het allemaal lekker.

De woensdagavond ons vast uiteten avondje, omdat de jongste dan naar de acteer school gaat, verliep deze week ook weer vloeiend. We namen een gegrild stukje biefstukje met heel veel verse groenten en een paar aardappeltjes. Gecombineerd met een goeie fles aqua! Na een kopje koffie we gingen voldaan van tafel.

Zondag: “De oudste zei: wat eten we vandaag, kunnen we niet een keer met z’n allen gaan uiteten?”

Wat!😮 Help … haha Grapje natuurlijk.

Natuurlijk kunnen wij gaan uiteten, die uitdaging gaan wij graag aan, overal is wel wat op de kaart wat kan en mag. Niet overal de best fles aqua misschien. Maar goed, dat heb je met wijnen ook wel eens.

Uitslagen arts(en)

Eerste uitslag

Ik zit al een paar maandjes een beetje in de lappenmand; wat last van hartkloppingen en niet fit. Dus een paar weken geleden naar de huisarts, vervolgens naar de cardioloog. De reden van bezorgdheid is dat ik erfelijk belast ben met zeer hoge bloeddruk (dat was 7 jaar geleden ook de reden van mijn maagverkleining) en dat ik twee broers op te jonge leeftijd verloren ben aan hartkwalen. Daarnaast zijn ook beide ouders hartpatiënt. Om een lang verhaal kort te maken: Er volgde wat onderzoeken zoals: een fietstest, een CT scan van het hart en een echo van het hart. Deze week kreeg ik hiervan de uitslag.

Ten eerste mijn hart en slagaders zijn goed. Gelukkig! Maar mijn Calcium score is te hoog, dat heeft alles met die verrekten bloeddruk te maken. “En” …zei de arts iets wat zachtjes: “De hoofdslagader vanaf je hart is wat verdikt” 😯 ook een gevolg van de bloeddruk. DE BLOEDDRUK MOET OMLAAG! Daar gaan we dus aan werken.

“De medicatie moet aangepast en misschien een paar pondjes afvallen, want de cholesterol is niet veel, maar een half puntje te hoog,” vervolgde de cardioloog. “Nou dat komt goed uit, want mijn man en ik zijn toevallig heel goed met onze voeding en beweegpatroon bezig momenteel,” zei ik hem. “Prima! dan gaat het helemaal goed komen.” Daar sloot de cardioloog mee af, en de afspraak om volgend jaar weer een onderzoek te doen, puur uit familiair oogpunt, niks om me zorgen over te maken.

Nou dat is toch wel een opluchting, natuurlijk moet ik nu aan die bloeddruk gaan werken, maar dat is te overzien.

Tweede uitslag

Maar goed er moest nog een uitslag komen, naast bovenstaande klachten had ik ook veel last van mijn maag en buik (eigenlijk al jaren) ineens blokkeren met eten, misselijk, zuur en opgeblazen gevoel. Ik schoof het altijd af op mijn maagverkleining. Maar het werd maar erger dus vervolgens naar de huisarts. Waar we nog even dachten aan een blaasontsteking, vervolgens twee antibiotica ‘s verder ging de dokter iets anders onderzoeken namelijk op een Helicobacter pyolri infectie. Dit is een bacterie die leeft op maagzuur. Nou die blijk ik dus te hebben. En ik zit nu aan mijn derde antibiotica kuur, best een zware 14 dgn. 8 pillen per dag. Ja zo’n bacterie moet gewoon weg daar kun je maagbloedingen en nog veel meer vervelende kwalen van krijgen.

Eén voordeel: Straks ben ik helemaal gereset! 😊Ik ben lekker aan het afslanken en bezig met een goeie lifestyle. Mijn bloeddruk wordt weer stabiel en de bacterie wordt bestreden. Dat levert alleen maar goeds toch?

Marc is ook ECHT zichtbaar aan het afvallen, je ziet hem met de dag Slinc.’en 😍

Onze doelstelling afgelopen week:

Meer bewegen. Nou dat is gelukt! Marc ging deze week drie keer naar de sportschool en ik twee keer, de derde keer moest ik jammer genoeg verstek laten gaan omdat het in mijn rug geschoten was.

WEEGMOMENT

Het moment van de waarheid, onze weegschaal heb ik opgeborgen dus wegen we 1 keer per week in mijn praktijk, dit doen we in de vroege maandagochtend uurtjes.

Marc: -1,45 kg Ikzelf: -0,70 kg

voordat we begonnen heb ik ook onze omvangen in centimeters opgenomen. Nou dat is Leuk! 😊😊😊

Marc: Taille: -6cm Heupen: -3cm Boven wijdte: -5cm R.bovenbeen: -2cm L.bovenbeen: -2cm R.bovenarm: -1cm L.bovenarm: 0 Van oor tot oor: -1cm Totaal: 24 cm eraf

Ikzelf: Taille: -8cm Heupen: 0 Boven wijdte: -3cm R.bovenbeen: -1cm L.bovenbeen: -1cm R.bovenarm: -2cm L.bovenarm: -2cm Van oor tot oor: -2cm Totaal: 19 cm eraf

Ons doel voor de komende week:

Op dezelfde voet doorgaan ikzelf iets meer sporten!

Lees volgende week weer mijn Blog Zelfde dag, misschien …zelfde tijd!

Gezonde groet,

Lucia Bartels

No Comments
Previous Post
14th November 2022
Next Post
14th November 2022

No Comments

Leave a Reply