afvallen afvallen met Slinc. blog

Afvallen Slinc. week 3

Afvallen Slinc. week 3. Na ons weeg moment van afgelopen week gingen we weer verder op de voet waar we gebleven waren. Marc gaat als een speer, is goed gemotiveerd zit goed in het schema. Ook het bewegen pakt hij goed aan, naast 3x per week naar de sportschool maakt hij ook dagelijks een lange wandel tocht met de hond. Dagelijks zo’n 5 km.

Ik daarin tegen heb deze week wat meer moeite. Mijn rug werkt niet mee, de jongste ziek thuis …en nog meer (misschien wel smoesjes) waarom sporten niet lukt. 🤒

Ieeee!!!

Dinsdag 15 november

afvallen met slinc. week 3

Stom …Stom …Stom! Ik heb gezondigd, nota benen net voor de lunch. Zonder te verblikken of te blozen at ik zomaar uit het niets 2 volkoren koekjes en een handje pepernoten 🤥 oké 2 handjes pepernoten 😱 zo ongelooflijk stom.

Kon ik ingrijpen?

Denk het wel, maar ik bedacht alleen hoe ik mijn gruwelijke fout zou gaan opbiechten en schranste het restant in up tempo naar binnen.

De jongste liep rond en het enige wat ik deed was als een bezetene kijken of zij mijn pepernoten niet zag. 🙊

Nou dit is natuurlijk NIET de bedoeling. Dit MAG ik niet meer doen van mezelf! zo ongelooflijk stom.

En toen?

Misselijk, draaierig en moe van de suikers.

afvallen met slinc. week 3

Mijn Lunch kon ik niet op door de troep die ik op had. Ik heb natuurlijk een kleine maag (2015 maagverkleining) Maar ik ben bang dat dit niet mijn ingenomen calorieën zal composeren.

Wat nu?

Voor nu: niks meer aan te doen! We pakken gewoon weer door waar we gebleven waren en hoop dat het niet te veel schade veroorzaakt heeft. Ik moet me herpakken. Maar de drang te zondigen met voeding is vergroot.

Ik zeg mezelf: STOP Terug naar de basis

Of mijn innerlijk gehoorzaamd! 😏

Dient zich het volgende aan: Woensdag 16 november sieraden party bij een vriendin, een huis vol vrouwen onder het genot van koffie en wat lekkers, gevolgd door wijn en hapjes😮. Ik was al wat later, begon keurig aan de koffie nam er NIKS bij 💪🏻 En toen kwam de vraag: “Wijntje?” “Ja lekker,” zonder twijfel omarmde ik de situatie, in mijn hoofd zat nog de zin hoe ik zou zeggen: “Doe mij maar water.” Enfin ik heb er een paar gedronken, wel goed van mezelf vind ik dat ik de hapjes gelukkig wel kon weerstaan.

Uit Balans | Afvallen Slinc. week 3

Deze week blijft moeilijk voor mij ik zit er niet goed in. Ik vraag me af waarom deze week zo moeilijk is voor mij, eigenlijk weet ik het antwoord al. Ik zit namelijk aan mijn derde antibiotica kuur en dit keer een hele zware van 8 pillen per dag 😬 Deze kuur brengt me uit balans 😕

Hieronder een stukje wat Rachel Hulshof over antibiotica schrijft in haar blog.

Ben je bezig met een dieet en moet je een antibioticumkuur gebruiken? Schrik dan niet, want je zult een tijd gelijk blijven in gewicht. Dit komt omdat de lever wordt belast met de antibiotica, terwijl je deze nodig hebt voor vetverbranding. De lever geeft de voorkeur aan het medicijn in plaats van vetten verbranden.

Daarnaast zorgt de verstoring in de darmflora (microbioom) ook voor een minder goede opname van voedingstoffen. Daardoor functioneert het lichaam niet optimaal, dus ook de stofwisseling niet. Gevolg is dat ook na het gebruik van antibioticum de weegschaal nog een tijd hetzelfde gewicht aangeeft.

Ergens stelt het me wel gerust, dat er een reden is waarom ik zo’n moeilijke week heb. Donderdag 17 november is gelukkig de laatste dag van de kuur en kan ik me hopelijk weer beter focussen.

Het weekend gaat verder redelijk goed. Zondag heeft Marc één wens: een keer frietjes eten. We nemen ieder een klein portie en eten er een biefstukje en salade bij. Een heel klein beetje gezondigd. Maandag gaan we over naar fase 2 om zo voor de feestmaand balans te vinden, zodat we dat niet te veel aankomen.

Doelstelling afgelopen: meer bewegen | Afvallen Slinc. week 3

Marc: ✔️

Ikzelf:❌ had ik deze week ook nog eens de pech dat de jongste ziek thuis was

Conclusie

Deze week moet ik maar snel vergeten. Op naar een nieuwe week op naar fase 2

Weegmoment | Afvallen Slinc. week 3

Maandag 21-11 in de vroege uurtjes wegen + meten met knikkende knieën ga ik de confrontatie aan

Marc: 1,4 goed ‘gedaan schatje

Ikzelf: +0,2 😕 tja … een week om snel te vergeten!

ONS DOEL VOOR DE KOMENDE WEEK

Marc: doorgaan zo als het gaat

Ikzelf: Meer sporten 🏃🏻‍♀️

Lees volgende week weer mijn Blog Zelfde dag, misschien …zelfde tijd!

Gezonde groet,

Lucia Bartels

No Comments
Previous Post
21st November 2022
Next Post
21st November 2022

No Comments

Leave a Reply

Related Posts