kort verhaal non-fictie

Kerstavond

Wat ruikt het hier ongelooflijk lekker! Ik krijg een onbeschrijflijk gevoel. Het brengt me terug in de tijd. Ik kijk om me heen. Ik zie de allermooiste kerstboom, die ik ooit in mijn leven zag. Versierd met kleurrijke ballen, stuk voor stuk kunstwerkjes. ‘Mijn moeder kreeg ze altijd van mijn vader, prachtige vond ik ze’. Sfeervolle lichtjes fonkelen me tegemoet. Wat is dit mooi!
Een overheerlijke geur komt vanuit de keuken. Ik krijg een warm gevoel als ik in gedachte de keuken voor me zie. Mooie klassieke frontjes in de kleur olijfgroen met een rood betegeld blad. Het heeft de sfeer van gezelligheid en gastvrijheid. In de hoek staat het prachtige fornuis. ‘Wat was mijn moeder blij toen ze hem kreeg’. En ja hoor! Daarop het vuur, een grote gietijzeren braadslede. Als ik het deksel optil komt de heerlijke geur van kalkoen mijn neus binnen. ‘Wat hebben we het fijn gehad vroeger’.
“Mama, mama…!” In één keer ben ik terug in de realiteit. “Ik heb je al tien keer geroepen”. Roept onze jongste telg van zes. “Echt…?” Zeg ik verrast. “Ik sta hier toch al de hele tijd in de keuken hoor!” “Mama doen we vanavond de cadeautjes onder de boom of morgen?” “Eh…Ik denk vanavond. Morgen is het eerste kerstdag en gaan we naar oma”. “Wat ruikt het hier lekker!” Zegt ze. “Ja he!” Zeg ik zelfvoldaan. “Oma’s recept”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Geen Comment
Previous Post
24th december 2017
Volgende
24th december 2017

Geen Comment

Leave a Reply

Related Posts