blog Leven met een kleine maag ontzuren

Ontzuren en ontgiften | Leven met een kleine maag

ontzuren en ontgiften | Leven met een kleine maag.

Yes! Ik ontzuur.

Ik ben voorstander om zo af en toe ook eens te ontzuren en te ontgiften. Om een nog betere totaal balans te krijgen. In het verleden heb ik weleens verschillende sap kuurtjes gedaan, goed te doen maar erg bewerkelijk (voor mij in ieders geval wel).

Mijn boek leven met een kleine maag is erop gebaseerd om een goede balans te vinden tussen lichaam, geest en voeding. We streven ernaar om een gezond en evenwichtig gewicht te creëren, voor iedereen die dit zoekt, ook mensen die door middel van een maag verkleinende operatie de grip op voeding weer zijn verloren. Met mijn boek Leven met een kleine maag zoek ik de balans van de 3 G’s Gewoon-Gezond-Genieten. Het past hierbij om een paar keer per jaar te ontzuren en ontgiften.

Ikzelf ben voorstander om zo af en toe ook eens te ontzuren. Om een nog betere totaal balans te krijgen.

Het toeval wil dat mijn nichtje Angelique Lamers dezelfde passie heeft als mij om mensen te helpen in hun zoektocht om een goed evenwichtig balans te vinden tussen lichaam en geest. De laatste jaren heeft zij opleiding en cursussen gevolgd en heeft sinds 2016 een Gezondheidspraktijk Belle Saine. Eén van haar specialisaties is ontzuren en ontslakken.

Haar praktijk is bij haar thuis ongedwongen en relaxed aan de huiskamertafel, ze zorgt ervoor dat tijdens de behandeling verder niemand aanwezig is en ze in alle rust haar diagnose kan stellen. Onder het genot van een lekkere koffie of een heerlijk geurende kruidenthee, omringd met kristallen en edelstenen voert zij door middel van Biotensortherapie verschillende metingen uit. Hierdoor wordt er een goed beeld gevormd waar lichaam en geest een boost of extra ondersteuning nodig hebben.


Ondertussen legt ze uit wat ze doet en wat ze voor je kan betekenen. Ik had me ingelezen en wil graag ontzuren, maar zei niks. Mede door mijn scoliose heb ik veel last van spier en gewricht krampen, met regelmaat gebruik ik hiertegen een pijnbestrijding. Ik ben eerlijk ik heb ook weleens last van stress (zit gewoon in me) zoals verhuizing, druk gezin, eigen zaak …tal van oorzaken. Ook heel slecht natuurlijk, heb ik standaard overal opladers en elektrische apparaten om me heen. Heb (nu niet meer hoor!) Maar …met regelmaat te veel alchohol genuttigd met daarbij de bijbehorende troep van hapjes en chips! Alle ingrediënten om te verzuren.

Dus in mijn geval bevestigde Angelique dat het inderdaad verstandig is om dit te doen. Een paar weken geleden is het me door middel van Met de billen bloot (een zes weekse blog) gelukt om mijn gewicht weer in balans te krijgen. Nu is mijn lichaam aan de beurt.

Angelique werkt met de ontzurings producten van Alka en biedt je verschillende mogelijkheden ons het ontzuren zo makkelijk mogelijk te maken en aan onze lifestyle aan te passen.

Angelique adviseerde bij mij een zuur-base in balans thee te gebruiken. Ik zet iedere ochtend een pot hiervan en drink deze de dag door op, s’morgens warm later koud, soms met een ijsklontje en een schijfje citroen. De smaak is zacht en verfrissend.

Daarnaast adviseerde ze mij om zuur-base in balans mineralen en zuur-base original te gebruiken, deze zijn in tablet vorm. Calcium en magnesium zijn ook onmisbaar om te ontzuren maar die gebruik ik al in een multivitaminen (noodzakelijk na een Gastric bypass). Deze zijn ook verkrijgbaar van Alka.

Het advies om minstens 2x per week een mineraliserend bad te gebruiken nam ik met beide handen aan. Wat relaxed! gewoon even de tijd voor jezelf nemen. Sinds kort hebben we ook een infrarood sauna, ik waan me af en toe in een heuse Spa. Dit is zeker goed voor de geest. 🙂

Misschien lijkt het veel als je het zo leest? Maar dat valt reuze mee, uiteindelijk doe je het om te beginnen als kuur, en zoek je daarna de balans het te onderhouden. In dit proces helpt Angelique je. Ik ben nu in mijn derde week bezig en ik kan zeggen dat het voor mij werkt. Ik voel me vitaler en energieker (even jammer was de hevige spierpijn na de 2e vaccinatie). Mijn huid is mooier en geestelijk voel ik me lichter of …hoe noem je dat? FIJN? Ik ben in ieders geval minder suf en vergeetachtig, daar had ik de laatste tijd weleens last van.

Wat me ook opvalt is dat ik s’avonds bij de tv geen bril meer nodig heb (ik heb ook geen sterke bril hoor) maar ik had hem vaak wel nodig.

Mijn ervaringen zijn tot nu toe positief en ik kan alleen maar adviseren om een paar keer per jaar te ontzuren en te ontgiften. De weg naar een totale balans gebaseerd op de 3 G’s Gewoon-Gezond-Genieten.

Wilt je weten of Angelique ook iets voor jou kan betekenen?

Vul via onderstaande link het contact formulier in.

Contact formulier

No Comments
Previous Post
20th July 2021

No Comments

Leave a Reply