Over Lucia

Lucia Bartels de Schrijfster

Lucia Bartels (1970) Brabander in hart en nieren is schrijfster en kunstenares. Lucia Bartels is getrouwd en moeder van drie kinderen. Hun gezin is uitgebreid met hond Tommie en Poes Roosje. Samen met haar man is ze ondernemer van de Grando keuken & badkamerzaak in Delft.

Lucia Bartels heeft de kans gegrepen om een groot deel van haar tijdsbesteding te wijden aan haar twee grootste hobby’s schrijven en schilderen. Afgelopen jaren zijn er een aantal gedichten uit haar hand geplaatst in onder andere de Elly Blom gedichten bundel (2017 en 2018), Gerard Rozeboom Droomgedichten bundel (2018) en er is een gedicht van haar geplaatst in de bundel Kort & Prachtig (2018) dit is een verhalen bundel met Ultra Korte Verhalen (99 woorden).

Met regelmaat plaatst Lucia Bartels verhalen, blogs of gedichten/poëzie op deze website Lucia Bartels schrijft voornamelijk over van alles wat het leven brengt. Zowel mooie, leuke als moeilijke en informatieve onderwerpen komen aan bod. Als ondernemende vrouw, vrouw van, en moeder van, heeft Lucia Bartels voldoende onderwerpen om over te schrijven.

“Ik weet niet wat ik denk, totdat ik lees wat ik schrijf.”

Momenteel werkt ze aan een lifestyle boek Leven met een kleine maag. Dit is een boek voor mensen die de grip op gezonde voeding zijn kwijt geraakt. En speciaal voor mensen na een maag verkleinende operatie. Het concept: meerdere keren maar in kleinere porties per dag eten afgestemd op de dagelijkse levensbehoeften.

In ontwikkeling

  • Leven met een kleine maag
  • Een kinderboek, waar ze een combinatie wil maken van verhalen en sprookjes met eigen illustraties.
  • een roman ‘De oorlog gezien door de ogen van een schipperskind. Een biografische (non fictie) roman over haar moeder.
  • Een gedichtenbundel

Lucia Bartels de Kunstenares

Lucia Bartels schildert zowel realistisch als abstract, ze weet een eigenzinnige stijl aan haar schilderijen te geven.

Lucia Bartels maakt haar werken op canvas doeken of op MDF platen in verschillende formaten, ze maakt hierbij gebruik van acrylverf of olieverf. De werken van Lucia Bartels plaatst ze op haar website www.luciabartels.com Het is mogelijk een werk van haar te kopen of te huren. Lucia Bartels schildert ook in opdracht. Voor meer informatie mail: luciabartels@gmail.com

“Schilderen brengt me terug naar mezelf, mijn ware ik. Het houd me in balans. ” 

No Comments

Leave a Reply