Over Lucia

Lucia Bartels Schrijfster en ondernemer

Lucia Bartels (1970) Brabander in hart en nieren is schrijfster en ondernemer. Lucia Bartels is getrouwd en moeder van drie kinderen. Hun gezin is uitgebreid met hond Tommie en Poes Roosje. Samen met haar man is ze ondernemer van de Grando keuken & badkamerzaak in Delft. Maart 2022 opende ze haar Schoonheidssalon Balance Beauty Specialist in Raamsdonksveer

Ze heeft de kans gegrepen om een groot deel van haar tijdsbesteding te wijden aan haar grootste hobby schrijven. Afgelopen jaren zijn er een aantal gedichten uit haar hand geplaatst in onder andere de Elly Blom gedichten bundel (2017 en 2018), Gerard Rozeboom Droomgedichten bundel (2018) en er is een gedicht van haar geplaatst in de bundel Kort & Prachtig (2018) dit is een verhalen bundel met Ultra Korte Verhalen (99 woorden).

Met regelmaat plaatst Lucia Bartels verhalen, blogs of gedichten/poëzie op deze website Lucia Bartels schrijft voornamelijk over van alles wat het leven brengt. Zowel mooie, leuke als moeilijke en informatieve onderwerpen komen aan bod. Als ondernemende vrouw, vrouw van, en moeder van, heeft Lucia Bartels voldoende onderwerpen om over te schrijven.

“Ik weet niet wat ik denk, totdat ik lees wat ik schrijf.”

Uitgebracht

  • De oorlog gezien door de ogen van een schipperskind

Eindelijk was het moment daar. Na drie jaar te hebben gewerkt aan een biografie over mijn moeder die de tweede wereldoorlog meemaakte als schipperskind kan ik na de laatste punt te hebben gezet zeggen: “Ik heb de deadline gehaald om haar het boek te overhandigen als ze negentig wordt.

24 april 2022

Op deze dag vieren we de negentigste verjaardag van mijn moeder en tevens de boeklancering van mijn Historische debuutroman ‘De oorlog gezien door de ogen van een schipperskind

Na een korte boekpresentatie heb ik mijn moeder op haar negentigjarig feest, het eerste boek overhandigd. Ook haar broer en twee zussen die ook vermeld worden in het boek waren hierbij aanwezig en ontvingen ook een exemplaar. De pers van Langstraat en van BN de Stem waren aanwezig en hebben er mooi pagina groot aandacht aanbesteed.

In ontwikkeling

  • Leven met een kleine maag

Momenteel werkt ze aan een lifestyle boek Leven met een kleine maag. Dit is een boek voor mensen die de grip op gezonde voeding zijn kwijt geraakt. En speciaal voor mensen na een maag verkleinende operatie. Het concept: meerdere keren maar in kleinere porties per dag eten afgestemd op de dagelijkse levensbehoeften.

  • Een kinderboek
  • Een gedichtenbundel

No Comments

Leave a Reply