boek Leven met een kleine maag Leven met een kleine maag

Leven met een kleine maag

Boek in wording


Leven met een kleine maag

Obesitas is een aandoening die met recht een welvaarsziekte genoemd kan worden. Want we eten te veel en pakken massaal naar vette en zoete tussendoortjes. Dik zijn kan gezondheid en welzijn van iemand dusdanig beïnvloeden dat het ernstige gevolgen met zich meebrengt. Maagverkleiningen zoals Gastric bypass, maagbandje of sleeve zijn operaties die jaarlijks in aantal toenemen. De ervaring leert dat mensen na ongeveer drie jaar na een maagverkleining de grip op voeding weer verliezen. En het gevaar is dat je je maag weer gaat oprekken en je uiteindelijk weer aankomt.

Voor degene die mij nog niet kennen stel ik me voor:

Mijn naam is Lucia Bartels geboren en getogen in het Brabantse dorp Raamsdonksveer. Ik ben gehuwd en heb drie schatten van kinderen. Samen met mijn man ben ik ondernemer en daarnaast ben ik beginnend kunstenares en schrijfster van verhalen en gedichten.

In 2015 heb ik zelf een Gastric bypass ondergaan. Ik had op dat moment een gewicht van 92 kilo met een lengte van 1,58 en voor mijn gezondheid moest er wat gebeuren. Alles verliep volgens het boekje ik viel 26 kilo af zo’n 80% van het overgewicht, kwam ongeveer 20% weer aan en bleef vier jaar stabiel. Mijn gewicht bleef zo rond de 71 kilo. Niet super dun maar dat hoeft ook niet perse, hierbij voel ik me goed en mijn gezondheid is in balans.

En toch gebeurde het na vier jaar dat ik langzaam in halve kilootjes 4 kilo aankwam. Help …het sloop er gewoon in. Te weinig eetmomenten per dag en later op de dag kwam er toch een honger gevoel, en ging ik sneukelen met de verkeerde voeding. Toen ik besloot het roer om te gooien kwam ik al snel tot de conclusie dat bestaande diëten te grote porties hanteren voor mensen met een kleine maag. Het borrelde bij me op om zelf een lifestyle boek te ontwikkelen. Ik volgde een cursus voedingsleer en een cursus kookboekschrijven, en maakte een vierweken overzichtelijk voedingsschema met mooie recepten speciaal afgestemd voor mensen met een kleine maag of voor die mensen die hun maag op een natuurlijke manier willen laten krimpen, want dat kan namelijk ook.

Meerdere keren per dag eten maar met kleinere porties, afgestemd op de  dagelijkse levensbehoefte.


Ik heb alles overzichtelijk gebundeld zodat het ook andere mensen kan helpen .

En nu wordt het spannend …Ik heb het Manuscript naar een drietal uitgevers gestuurd en ben in afwachting of de uitgevers net zo enthousiast zijn als ikzelf.

Het concept is uniek, ik ben ervan overtuigd dat het een succes is.

Oproep!

Ben jij na een Gastric bypass operatie de grip op je voeding helemaal kwijt? of wil je proberen je maag te laten krimpen zonder operatie, om zo kilo’s te verliezen? Wil je een weekschema van heb boek Leven met een kleine maag uitproberen? Stuur dan een berichtje naar luciabartels@gmail.com ik stuur je graag kosteloos een klein concept toe. Ik verwacht niks, maar hoop op feedback van wat je ervaringen zijn.

@lucia-bartels

7 Comments
Previous Post
29th April 2020
Next Post
29th April 2020

7 Comments

 • Mike Bentvelzen

  Graag me grip op eten weer terug na 3 jaar gbs.
  Alvast dank je wel

  • Lucia Bartels

   Hallo Mike ik heb je 2 weken geleden een mail gestuurd met het concept van Leven met een kleine maag. Heb je deze ontvangen?

 • Regina Lambregts Schoots

  Hoi Lucia,
  Ik ben benieuwd naar je boek.
  Ik heb in 2016 een gbp gehad en wil weer terug naar de bassis. Vind het heel lastig.
  Groetjes Regina

  • Lucia Bartels

   Hallo Regina,

   Fijn dat je interesse hebt in het boek. Eind deze zomer heb ik een gesprek met een uitgever dus het boek wordt steeds meer werkelijkheid
   Ik zal jou een proef schema toesturen per mail, zodat je al kennis kunt maken met het concept Leven met een kleine maag.

   Groet Lucia

  • Lucia Bartels

   Ik hou je op de hoogte!

 • Conny

  He hallo.ik heb in aug 2021 een tweede maagverkleining gehad door een ring waardoor ik wel weer 12 kg af ben gevallen maar ik ben er nog lang niet en vind het erg moeilijk om weer terug naar de basis te gaan.kun jij mij op weg helpen?

  • Lucia Bartels

   Beste Conny,
   Ik kan jou zeker helpen. Mijn praktijk is gevestigd in Raamsdonksveer is dit voor jou haalbaar?
   Bel me voor vrijblijvend advies: Balance Beauty Specialist 06- 15124375

Leave a Reply